torstai 11. huhtikuuta 2013

Hui, kun jännittää!

Ensimmäinen oma blogi!

Blogin päätin perustaa monen muun blogin innoittamana. Erityisesti treeni- ja painonhallinta-blogit ovat viime aikoina olleet tiukan seurannan alla! ;)

Pyhitetään nyt tämä ensimmäinen postaus taustatiedoille.

Eli olen 23-vuotias parturi-kampaaja. Tällä hetkellä kotiäiti. Tyttäreni Nelli on kohta 2,5v ja nuorempi rinsessa Senni kohta 3kk. Leivän pöytään tuo rakas aviomieheni Antti, joka kovasti tsemppaa tässä projektissani saada kroppa kuntoon ja itselleni sitä myöten parempi olo.

Molemmat raskaudet on siinämielessä ollut hankalia, että olen ollut ennenaikaisten supistusten vuoksi enemmän tai vähemmän vuodelevossa. Niinpä niitä raskauskilojakin pääsi kertymään...

Nelliä aloin odottamaan juuri kun olin saanut dietin kunnolla käyntiin. Se dietti loppui siihen ja kiloja kertyi noin 13. Raskauskilot onneksi tippui korkojen kera ja kun aloin odottaa Senniä, painoin kolme kiloa vähemmän kuin ennen Nellin odotusta. Tällä kertaa kiloja tuli 17! Pahimmillani painoin siis n. 85kg. Pituutta minulla on n. 170cm.


Koska jouduin vuodelepoon jo rv 16 ja Senni syntyi 37+1, olin 21 viikkoa suurimman osan vaakatasossa! Pikkuisen pääsi tuo kunto rapistumaan.... Kuntokuurini aloitin aikalailla 2kk sitten ja jo tuossa ajassa on melkoinen muutos tapahtunut! Painoni eilen aamulla oli 75,3kg, eli -10kg on jo tippunut. Tavoitteeni olisi päästä ainakin siihen mitä painoin ennen raskautta, 68kg, mutta tällä kertaa haluan olla TIMMIMMÄSSÄ kunnossa.

Koska täysimetän Senniä, ruuan määrästä en voi kauheasti tinkiä. Laatuun olenkin kiinnittänyt huomiota, paljon paljon kasviksia JOKA aterialla, proteiinia, ja hiilareitakin sopivasti. Ateriarytminkin olen nyt pyrkinyt pitämään tasaisena. Ja kaikki herkuttelu tapahtuu vain karkkipäivänä! :) Viime lauantaina tulikin vedettyä sellainen ähky, että jospa jatkossa mässäilykin olisi hieman hillitympää! ;)

Liikuntaa harrastan 3-5 päivänä viikossa. Juoksu(=hölkkä)-lenkit on uusin aluevaltaukseni. Kotona meillä on pienimuotoinen kuntosali, jossa teenkin sit salitreenit.



Ja jos tämä pikkuinen blogini saa lukijoita, niin kaikenlaiset vinkit yms on tervetulleita!

Sonja


9 kommenttia:

  1. Siitä se lähtee! Samassa veneessä ollaan, eli tuore blogi ja koko blogin pitäminen tuntuu naurettavan vaikealta ja aikaa vievältäkin. Tsemppiä uusiin haasteisiin, joita kohti menet, ja varmasti pääsetkin tavoitteeseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ensimmäisestä kivasta kommentista! Tsemppiä myös sinulle, niin blogin kirjoitukseen, kuin muuhunkin! ;)

      Poista
  2. Tsemppiä projektiin! Molemmille :) Blogin pitäminen helpottuu kerta kerralta, itsellä tulee vuosi täyteen kesäkuun alussa ja nyt en osaa edes laittaa ruokaa lautaselle miettimättä pitäisikö annoksesta ottaa kuva blogia varten ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Huomaan monessa tilanteessa miettiväni "kirjoittaisinko tästä blogissani", ulosanti on sit kuitenkin vielä aika suppeaa.. Jospa tämä tästä! :)

      Poista
  3. Heippa Sonja! Kiva kattoo täältä mitä sulle kuuluu! :) Samassa veneessä täällä itsekin ollut..kova kesäkuntoon pääseminen on ollut.. ;) ja raskauskilot on "hieman" hidastanut tätä projektia! mulla viimeisillään paino on aina ollut siellä n.84kg.. eli kummastakin muksusta se +20kg tullut.. meillä sukuvikana on se et nestettä kertyy, tekee sit ihan mitä vaan. ensimmäiset kymmenen kiloa lähti tekemättä yhtään mitään, mut sit aloin syömään terveellisemmin. Huonot hiilarit jäi kokonaan pois. Ja yritin lenkkeillä lasten kanssa vaikka se olikin aika rankkaa ku meillä on vaan sellaset rattaat minne Fiona mahtuu. Lucaksen pitää kävellä ja välillä otan sen syliin! Kyllä hiki tulee, se on varmaa.. :D Mut totesin et on aika iso kynnys silti lähtee ulos, joten päätin ottaa salikortin samaan paikkaan missä mun mies käy. Siellä painetaan vuoron perään! Lapsiparkki löytyy ja vaunuajatkin on! Hienosti ajateltu äitejä sillä! Olen huomannu et kiinteytystä saa parhaiten kyllä sali treenillä, mut ohessa myös aerobinen treeni tekee hyvää. Ruokavalio on kyllä kannattanut, viimeks kun kävin puntarilla, se näytti 66,5kg! :) mun tavoite on joskus päästä ainakin 62kg.. Ottaen huomioon et aika nopeesti on pudonnut kun Fiona on vasta 4kk! Ruokavalio on se kaikkein tärkein kyllä:) mutta herkkupäivä on mullakin kerran viikossa.. ;) nammi nammi!suklaata uppoo... hehee! niinkuin ennenkin parturi-kampaamo koulun taukotilassa aikoinaan... ;) Mahtavaa kevättä sulle ja perheellesi! seurailen täältä miten onnistut! TSEMPPIÄ! -Hanna L.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Hanna! :) Joo, ruokavalio on laitettu uuteen uskoon! Senni on täysimetyksellä ja syö päivisin 1-2 tunnin välein niin siinä ei tämä mamma kovin kauas kerkiä treenailee! Siks oonkin tyytyny vielä kotikuntoiluun. Kunhan tuo rupee syömään vähän kiinteitäkin niin ehkä sit mulla on aikaa itsellenikin. :) Kotisalissa on sekin hyvä puoli, että siellä treenataan monesti koko perhe kerralla! :D

      Mun eka tavoite on 70kg. Siihen vielä 4kiloa matkaa.

      Poista
  4. mitä laitteita sulla on kotisalilla? mä hommasin hyppynarun ja kahvakuulan :D tilaa ei oo oikein isommille laitteille! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuntopyörä/crostrainer (on siis yhdistettynä samassa laitteessa), käsipainot joihin saa säädettyä painot, pitkä tanko ja ihan reilusti levypainoja. :D Jumppapallo, punttipenkki, nyrkkeilysäkki... Nuilla saa tehtyä aika monipuolisen kotitreenin. Treenaan kerrallaan joko jalat tai kädet ja keskikroppaa yhdistettynä molempiin. Meillä on yks huone pyhitettynä kuntosaliksi. ;)

      Poista
  5. Voi että! kuulostaa hienolta! :) lapset päikkäreille ja sinne vaan! tai sit aamulla herää aikaisemmin ja menee rauhassa ennen aamupalaa niin kyllä tekee hyvää! tsemii sinne! hienoja tuloksia jo nyt sulla..kärsivällisyyttä vaan.. ;)

    VastaaPoista